Endodonție

Ce este endodonția?

Endodonția este partea din stomatologie care se raportează la tratamentul corect și complet al canalelor radiculare.

Grație tehnologiilor și metodelor moderne, acum este posibilă salvarea unor dinți care în trecut ar fi fost considerați compromisi și ar fi fost extrași.

Când este recomandat tratamentul endodontic?

În cazul în care la nivelul pulpei dentare apar inflamații și dintele devine foarte sensibil la schimbările de temperatura (în faza incipientă) și mai apoi el începe să doară intens, se recomandă apelarea la tratamentul endodontic.

Astfel, nervul inflamat va fi înlăturat pentru a preveni infectarea canalului dentar. Rezultatul tratamentului endodontic va fi perceput imediat prin dispariția durerii și pe termen lung dintele va fi salvat și menținut.

Care sunt etapele unui tratament endodontic?

Principalele faze ale unui tratament endodontic profesionist sunt:
curățarea atentă și lărgirea canalelor dintelui afectat
sterilizarea canalelor dintelui pentru a pregăti etapa următoare de tratament
obturația de canal, care se definește ca fiind umplerea canalului cu materiale specifice care să prevină reinfectarea dintelui

Tratamentul canalului dentar este o procedură foarte delicată și care necesită două sau chiar mai multe vizite la medicul stomatolog curant. În prima ședință de tratament endodontic se va urmări îndepărtarea pulpei dentare infectate și de asemeni se drenează orice abces format. Canalul dentar este apoi plombat provizoriu pentru a se curăța. În următoarea ședința se verifică starea canalului și dacă este în regulă se trece la plombarea definitivă a acestuia.

Tratamentul endodontic se realizează cu anestezie locală, deci durerea este practic inexistentă.

Este recomandată acoperirea dintelui pentru protecție cu o coroana dentară care să prevină o eventuală fractură a acestuia.

Programează-te

la unul din numerele de telefon afișate

Te așteptăm cu drag dar și cu rugămintea de a veni cu 5 minute mai devreme. Uneori este posibil să fie nevoie să aștepți și te rugăm să ai răbdare pentru că vei fi tratat cu aceeași atenție ca fiecare pacient de al nostru. Ne-am dori ca totul să fie conform programării, însă se întâmplă ca unii pacienți să aibă nevoie de mai mult timp decât cel estimat pentru tratamentele stomatologice, inserarea implanturilor sau fixarea aparatelor dentare.